CO2-uitstoot aantoonbaar inzichtelijk op onze producten
06/12/2023

CO2-uitstoot aantoonbaar inzichtelijk op onze producten

Vanaf maandag 12 juni 2023: de CO2-uitstoot in kaart voor uw aangekochte producten
 
7% van de mondiale CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de staalindustrie. Als een van 's werelds grootste distributeurs van staal- en metaalproducten willen wij deze emissies helpen terugdringen.

Ons intern ontwikkelde en onafhankelijk gecertificeerde Nexigen® PCF Algorithm berekent de individuele koolstofvoetafdruk van bijna al onze 200.000 producten, van de winning van grondstoffen tot het afleveren bij de klant. Dit maakt het mogelijk de broeikasgasemissies van bijna elk aangekocht product tot op de kilo nauwkeurig te volgen - een groot voordeel voor onze klanten in hun inspanningen om een duurzame waardeketen tot stand te brengen.

Zoals al eerder aangekondigd kunt u hiervoor bij uw aangekochte producten een bijbehorend PCF-certificaat aanschaffen waarop deze uitstoot wordt vermeld.

Vanaf maandag 12 juni gaan wij nog een stap verder. Vanaf dan zullen wij voor veel materialen op onze offertes standaard een PCF-certificaat aanbieden.

Zo bieden wij u de mogelijkheid om voor de bij ons aangekochte materialen aan uw klanten de CO2-voetafdruk te tonen.

Onze accountmanager zal, wanneer uw offerte een PCF-certificaat bevat, na het uitbrengen van de offerte telefonisch contact met u opnemen om uw vragen hierover te beantwoorden.

Wilt u geen gebruik maken van het PCF-certificaat? Geef dit dan aan de accountmanager door en deze zal het certificaat verwijderen en u een nieuwe offerte aanbieden. Op toekomstige offertes zullen wij dan geen PCF-certificaat meer toevoegen.

Ontdek de waarde van een PCF-certificaat voor uw bedrijf. Vergroot het bewustzijn van de milieu-impact van uw materiaalkeuze. Met het PCF-certificaat kunt u de duurzaamheid van uw leveranciers vergelijken en uw eigen duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen. Neem weloverwogen beslissingen die uw bedrijf helpen bij het behalen van milieudoelstellingen en het versterken van uw reputatie als duurzame pionier. Investeer in een duurzame toekomst en bouw aan een verantwoordelijk en succesvol bedrijf.

 

 

Heeft u hierover nog vragen?
Neem contact op met uw Kloeckner Metals accountmanager!