Product Carbon Footprint (PCF) | Nexigen®

Weten wat er in zit - Product Carbon Footprint (PCF)

    

Wij zien de ontkoling van de waardeketen als een bijzondere kans. Steeds meer van onze klanten en partners delen dit standpunt en nemen duurzame aankoopbeslissingen om de uitstoot van CO2 te verminderen en op hun beurt groenere producten te kunnen ontwikkelen. Om duurzame en transparante waardeketens op te bouwen, moet men weten hoeveel emissies elk product bevat. Hiervoor heeft Klöckner & Co een innovatieve oplossing:

   

Ons intern ontwikkelde en onafhankelijk gecertificeerde Nexigen® PCF Algorithm berekent de individuele koolstofvoetafdruk van elk van onze ongeveer 200.000 producten, van de winning van grondstoffen tot de Cradle to Customer Entry Gate. Dit maakt het mogelijk de broeikasgasemissies van elk aangekocht product tot op de kilo nauwkeurig te volgen - een groot voordeel voor onze klanten in hun inspanningen om duurzame waardeketens tot stand te brengen.

Dankzij het Nexigen® PCF Algorithm kunnen onze klanten hun aankoopbeslissing baseren op transparante waarden, samen met Klöckner & Co hun decarbonisatiestrategie uitvoeren en op hun beurt groenere producten creëren.

   

Alles in één oogopslag - Onze PCF Declaration

   

Bij de keuze van hun product kunnen onze klanten rechtstreeks kiezen voor de koolstofvoetafdruk van het product. Zij ontvangen dan de waarde, inclusief alle belangrijke details, in de vorm van een duidelijke ‘Product Carbon Footprint’ (PCF)-verklaring na levering van onze goederen. Bij vragen over de PCF Declaration staan meer dan 700 opgeleide verkoopmedewerkers van ons Green Steel Sales Force klaar om onze klanten in het kader van Klöckner & Co's Sustainable Advisory Services (SAS) te adviseren.

   

   

Wat onze PCF Declaration inhoudt:

✓ De koolstofvoetafdruk van het product, van de grondstofwinning en de productie tot de uitstoot van het vervoer van ons magazijn tot aan de fabriekspoort van de klant* 

✓ TÜV Süd-label: onze berekeningsmethode is officieel gecertificeerd (ISO 14067, ref. ISO 14040 en 14044). 

✓ Heldere producteigenschappen: gedetailleerde productinformatie zoals partij-, order- en leveringsnummer 

* De emissies worden aangegeven in CO2e en dus in CO2-equivalenten (‘equivalent’). Ten slotte komt bij de vervaardiging van een product niet alleen het broeikasgas CO2 vrij, maar ook gassen als methaan, distikstofoxide of koolwaterstoffluoride. Om in één oogopslag de voetafdruk van een product te zien, worden deze gassen omgerekend naar CO2 in verhouding tot hun broeikaseffect. Dit geeft de eenheid CO2e.

   

De kansen van de transformatie benutten

   

Wij ondersteunen onze klanten in dit proces door hen te helpen duurzame waardeketens te implementeren. Dankzij de gecertificeerde berekeningsmethode van het Nexigen® PCF Algorithm krijgen onze klanten waardevolle informatie over de koolstofvoetafdruk* van bij ons gekochte producten. Op die manier helpen we onze klanten met het op transparante wijze berekenen van de totale uitstoot van hun product. Deze informatie kunnen ze vervolgens aan hun eigen klanten ter beschikking stellen. Tegelijkertijd moedigen wij onze klanten met elke PCF Declaration en een concrete voetafdruk aan om te kiezen voor een nog duurzamere productvariant binnen ons portfolio.

* De gegevens van de fabrikant en de emissiegegevens van Klöckner worden gebruikt als basis voor de berekening van de Product Carbon Footprint (PCF). Wanneer deze gegevens (met name die van de fabrikant) niet beschikbaar zijn, wordt gebruik gemaakt van gekwalificeerde informatie uit de databank over CO₂e-emissiefactoren, productiefactoren en informatie over fabrieken/locaties, alsmede van afgeleide schattingen, bijvoorbeeld over productie of vervoer. Voor meer informatie over de berekeningsmethode kunt u contact opnemen met uw lokale contactpersoon.

   

Zo werkt het

   

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Een PCF aanvragen ✓

Berekening ✓

Ontvangst van de aangiste in PDF-formaat ✓

Bij de aankoop van een product kunnen klanten ervoor kiezen om voor een kleine meerprijs de gepersonaliseerde CO2-voetafdruk te ontvangen in de vorm van onze PCF Declaration.   

Zodra het product aan de fabriekspoort van de klant is geleverd, berekenen wij met behulp van het Nexigen® PCF Algorithm de voetafdruk, inclusief het transport naar de fabriekspoort.

Onze cliënten ontvangen de PCF Declaration vervolgens digitaal.

Mobile version

Stap 1

Een PCF aanvragen ✓

Bij de aankoop van een product kunnen klanten ervoor kiezen om voor een kleine meerprijs de gepersonaliseerde CO2-voetafdruk te ontvangen in de vorm van onze PCF Declaration.   

Stap 2

Berekening ✓

Zodra het product aan de fabriekspoort van de klant is geleverd, berekenen wij met behulp van het Nexigen® PCF Algorithm de voetafdruk, inclusief het transport naar de fabriekspoort.

Stap 3

Ontvangst van de aangifte in PDF-formaat ✓

Onze cliënten ontvangen de PCF Declaration vervolgens digitaal.

   

De voordelen van het Nexigen® PCF Algorithm

   

Een voetafdruk op maat

Of het nu gaat om staalrollen, platen, vormstukken of balken, met ons Nexigen® PCF Algorithm kunnen we de afzonderlijke koolstofvoetafdruk van elk van onze 200.000 producten en de transportroutes naar de locaties van onze klanten bepalen.

Van de winning van grondstoffen tot de fabriekspoort van onze klanten

Met het Nexigen® PCF Algorithm houden wij rekening met alle emissies: van de grondstofwinning en de productie tot de verwerking, opslag en levering door onze logistiek.  

Alles wat belangrijk is in één oogopslag

Met onze digitale PCF Declaration krijgen klanten betrouwbare en transparante informatie over de CO2-voetafdruk van de producten die ze bij ons kopen.

Concrete cijfers, zwart op wit

Ruwe schattingen van de voetafdruk van een product behoren tot het verleden. Dit bespaart tijd en middelen.

Betrouwbare en gecertificeerde berekeningsmethode

Onze berekeningsmethode voor de koolstofvoetafdruk is gecertificeerd door TÜV Süd en voldoet aan ISO 14067, ref. ISO 14040 en 14044, en het GHG Protocol.

      

Dit is hoe de koolstofvoetafdruk van producten tot stand komt

      

   

Wij maken van onze klanten pioniers

   

Wij bieden onze klanten nu al de volgende generatie van lage CO₂-staal- en metaaloplossingen. Onze Nexigen®-categorisaties voor staal, aluminium en roestvrij staal zijn voor hen een eerste indicatie voor de koolstofvoetafdruk en helpen hen een weloverwogen keuze te maken voor producten uit de meest duurzame categorieën. 

   

   

   

   
 

Neem contact met ons op

    

Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over onze PCF Declaration of onze producten en diensten met lage CO-uitstoot? Stuur ons dan een bericht. We horen graag van u! 

Bedankt!

Onze experts zullen contact met u opnemen.

Error!

The form couldn't be submitted. Please try again.

Back to form